Hoanne in Spanje
Vertrek, aankomst en verblijf in Spanje.
Veel mensen vragen ons, hoe we alles ervaren hebben om uiteindelijk resident te worden in dit prachtige Spanje.
We beginnen met het verlaten van Nederland, daarna de aankomst en het uit/inschrijven, met uiteindelijk het verblijf.
Vertrek:
Het verhaal begint met de verkoop van ons huis.
Na een aantal jaren te koop te hebben gestaan, kregen we eind september 2015 in Spanje (onze overwintering was net begonnen) te horen dat ons huis was verkocht en wel per november as.
Wij met een zo leeg mogelijke camper naar Nederland, om het huis te ontruimen en de overdracht te regelen.

De ochtend van de overdracht zijn de resten in de container gegaan en afgevoerd.
Wat we houden wilden, is in en op de camper gestouwd.
Onze tijdelijke verhuizing naar een van onze dochters hadden we al online kunnen regelen, zodat we met goede moed weer naar Spanje konden vertrekken. De benodigde verzekeringen liepen gewoon door.
Op dus naar onze inmiddels vaste jaarplaats op de camping Bahia in Santa Pola.
Wel even wennen aan het idee, naar Spanje te gaan om uiteindelijk daar te gaan wonen, niet alleen om te overwinteren, maar permanent.
Na het inrichten en settelen, zijn we eerst op zoek gegaan naar een redelijke auto en daarna naar een grote caravan met idem voortent.
De auto kochten we bij Willem Cars in La Marina, deze regelde meteen dat we een NIE-nr. kregen, want die hadden we nodig voor aankoop. Ook de verzekering en op naamstelling werd geregeld. Dus ook de wegenbelasting, dat een gemeentelijke zaak is.
Voor dit alles hadden we een verklaring nodig van de camping "geen bezwaar" voor bewoning, dus een adres. Hierop gaf de gemeente ons een Certificado de Padron, benodigt voor het NIE-nr.